نظام اقتصادی اسلام برای مقابله با ربا خواری شیوهای جایگزین نموده تا کسانی که توانایی بازپرداخت سود را ندارند بتوانند از عهده آن برآیند. در این شیوه که پاداش اخروی مدنظر میباشد تلاش شده است تا نابرابریهای درآمدی از بین برود. بنابراین، نظام اقتصادی اسلام نهاد قرض الحسنه را به عنوان یکی از شیوهها و ابزارهای مؤثر برای کاهش نابرابری توزیع درآمدها قرار داده است. قرض الحسنهای که از آن به وام نیکو تعبیر شده است و در قرآن و روایات تاکید فراوانی به آن شده است هدف از برقراری ین نهاد رفع نیازهای اساسی افراد می باشد تا با فراهم نمودن شرایط و ابزارهای مناسب بتوان در جهت گردآوری وجوه و دادن قرض الحسنه به نیازمندان گام برداشت.
آداب قرض الحسنه که نقش تعیین کنندهای در شکل گیری فرهنگ قرض الحسنه دارد که شامل این موارد میباشد: 1. زمان انعقاد قرارداد، قرض گیرنده نباید نیت عدم پرداخت را داشته باشد بنابراین برای جلوگیری از هر گونه اختلاف احتمالی باید در هنگام انعقاد قرار داد سند مکتوبی تهیه شود تا در صورت نزاع، ملاک قضاوت قرار گیرد. 2. هنگام باز پرداختف در اسلام نسبت به ادای فوری دین تاکید فراوان شده است. در مطالبه دین اگر وام گیرنده توانایی پرداخت نداشته باشد، وام دهنده باید نسبت به تمدید مهلت پرداخت وام اقدام نماید و یا برای ادای قرض به مراجع قانونی رجوع گردد. در نهایت، اگر قرض گیرنده توانایی پرداخت داشته باشد می بایست باز پرداخت را به صورت نیکوتری انجام دهد.
موسسه فرهنگی قرآن و عترت اسوه تهران در راستای شکوفایی و احیاء این سنت حسنه اقدام به تاسیس صندوق قرض الحسنه از سال 1385 در موسسه اسوه نموده است که از آن تاریخ تا به کنون بیش از 136 میلیارد ریال از این طریق به گردش درآمده است و با بیمه کردن مانده بدهکار وام و دریافت تضامین معتبر از وام گیرنده ها، بازپرداخت اقساط را تضمین می نماید..
صندوق قرض الحسنه اسوه با راه اندازی وام 5، 10 ،15، 20، 30 و 50 میلیون تومانی منتظر حضور شما همراهان همیشگی میباشد تا با شرکت در این سنت حسنه بتوانیم بخشی از مشکلات همنوعان خویش را با یاری شما مردم نیکوکار حل نماییم.